Contact

x
Ctac Brexit scan

Voorkom bedrijfsstagnatie en zorg dat uw systemen en processen op het juiste moment Brexit-proof zijn.

Download productsheet

Is uw SAP-omgeving klaar voor de Brexit?

De Brexit staat voor de deur. Wanneer het Verenigd Koninkrijk de EU verlaat, kan dat direct impact hebben op uw organisatie, mensen, processen, standaarden en compliance. Ook uw SAP -omgeving moet aangepast worden. Zonder die aanpassingen loopt u de kans dat processen en financiƫle stromen stagneren.

Ctac Brexit scan voor uw SAP-omgeving

De manier waarop en het tempo waarin het Verenigd Koninkrijk de Europese Unie verlaat is nog altijd onderwerp van discussie. Op het moment dat de Britten deze complexe knoop definitief doorhakken, krijgt de Brexit snel vorm. Dit heeft grote gevolgen voor alle bedrijven die zakendoen met klanten of leveranciers in het VK, vanuit de Europese Unie of vanuit een vestiging of bedrijf in Groot-Brittanniƫ. De Brexit heeft impact op onder meer uw organisatie, mensen, processen, applicaties, juridische documenten, belastingafdracht en formulieren.

Hoe raakt de Brexit uw organisatie?

De mate waarin organisaties geraakt worden door de Brexit hangt af van verschillende zaken. Betrekt u alleen diensten of goederen uit het VK? Dan kan er in mindere mate impact zijn. Levert u aan klanten aan de andere kant van het kanaal? Dan zijn er meer zaken waar u rekening mee moet houden. Opereert u in het VK vanuit een eigen vestiging of heeft u er een zelfstandig bedrijf opgericht? Dan is de impact behoorlijk.

De aanpassingen hebben onder meer betrekking op uw formulieren (denk bijvoorbeeld aan douaneverklaringen) en uw BTW-processen . Ook moeten er allerlei BTW-gerelateerde aanpassingen doorgevoerd worden in uw stamdata. Om u te helpen bij het bepalen van de gevolgen die de Brexit op uw situatie en uw applicatie heeft, ontwikkelde Ctac een praktische scan. De resultaten van deze scan helpen u om uw systemen doelgericht klaar te maken voor de Brexit op het moment dat het zover is.

Praktische actielijst

Aan de hand van de uitkomsten van de scan stellen de consultants van Ctac een rapport op dat precies laat zien wat er moet gebeuren om uw systemen en uw processen voor te bereiden op de Brexit. Elk rapport wordt voorzien van een functionele actielijst die precies aangeeft welke wijzigingen doorgevoerd dienen te worden. U kunt er vervolgens voor kiezen om deze acties zelf uit te voeren. Wanneer u daar prijs op stelt, helpen wij u daarbij.

De onafhankelijke expertise van Ctac wordt regelmatig ingeroepen. Wij brachten de systemen van kleine en grote organisaties met behulp van onze Brexit Scan in kaart. De Ctac Brexit Scan is geschikt voor alle bedrijven die met SAP software werken.

Hoe werkt de SAP Brexit scan van Ctac?

  1. Intake: Tijdens de intake halen onze experts zoveel mogelijk informatie op. Aan de hand van het gesprek en controles in uw SAP systeem krijgen zij een goed beeld van uw systeemlandschap en uw processen.
  2. Rapportage: Ctac stelt een uitgebreide rapportage op. Onderdeel van de rapportage is een heldere lijst met aanbevelingen die als actielijst fungeert.
  3. Aanpassing: Waar nodig bieden de specialisten van Ctac ondersteuning bij het uitvoeren van de wijzigingen.
Ctac Brexit Scan

Bereid uw processen en SAP omgeving voor op Brexit. Met de Ctac Brexit Scan weet u precies hoe u uw systemen en processen aan moet passen wanneer het Verenigd Koninkrijk de Europese Unie verlaat.

Download productsheet