SAP Licentiemanagement

Met SAP Licentiemanagement van Ctac bewaak en beheer je probleemloos je SAP licenties.

Thijs Paepen

Sales Manager Cloud Solutions

Volledige controle over je SAP licenties

Laat je niet afschrikken door de complexiteit van de verschillende SAP licentievormen en modellen. Je bewaakt en beheert je SAP licenties probleemloos met SAP Licentiemanagement van Ctac.

SAP Licentiemanagement: profiteer van onze kennis en ervaring met SAP licenties

De licentiemodellen van SAP kunnen in eerste instantie complex overkomen. Er zijn namelijk diverse SAP licentievormen en -modellen, zoals Software As A Service (SAAS) en gebruikersvormen op naam (named users), Digital Access op transactievolumes of op basis van omzet. Hoe weet je van welke modellen je gebruik kunt maken en welke het beste bij jouw organisatie past? En hoe houd je vervolgens overzicht, zodat je onnodige kosten voorkomt? Ctac helpt je daarbij.

Advies over optimale SAP licentieovereenkomst

Ctac is Value Added Reseller (VAR) op het gebied van SAP licenties. Met onze jarenlange ervaring met SAP en SAP licenties adviseren we graag wat in jouw situatie de optimale SAP licentieovereenkomst is. Daarbij kijken we naar de huidige situatie van je organisatie, maar we zorgen ook dat de gekozen licentieovereenkomst is afgestemd op jouw toekomstige behoefte.

Scan: haal het maximale uit je huidige licentieovereenkomst

Heb je al een SAP overeenkomst? Bij bijvoorbeeld een overstap naar S/4HANA kan het verstandig zijn om de huidige SAP licenties om te zetten naar een andere vorm of overeenkomst. Dat is met name interessant, wanneer je licenties afneemt die je niet (meer) gebruikt. Door middel van een uitvoerige scan kunnen we je huidige contract zo toekomstbestendig mogelijk maken en het maximale uit jouw SAP licenties te halen.

Ctac kan tevens advies geven over voordelen op het gebied van investeringen, bijvoorbeeld over het boeken van de licentiekosten van je SAP Cloud applicaties. Denk daarbij aan welk deel van de licentiekosten onder de kapitaaluitgaven (Capex) vallen en welk deel onder operationele kosten (Opex).

Altijd op de hoogte van de laatste trends binnen de IT

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.