Application development oplossingen
Iedere organisatie werkt met diverse applicaties die de bedrijfsprocessen ondersteunen. Voor bedrijfskritische processen zijn er standaard applicaties, die de benodigde functionaliteit bieden op basis van best practices. Als deze applicaties niet voldoen, moet uw organisatie keuzes maken. U kunt de applicatie zelf aanpassen, maar bij complexere processen is dit een intensieve en kostbare investering. Bovendien zijn er ook processen die buiten de standaard vallen, maar die u toch wilt ondersteunen. In beide gevallen is het ontwikkelen van een nieuwe applicatie de meest geschikte oplossing.
In het verleden was het ontwikkelen van applicaties echter een intensief proces. Door de technologische ontwikkelingen van de afgelopen jaren, is het ontwikkelen van applicaties veel toegankelijker geworden. Nieuwe methoden, waaronder Rapid Application Development (RAD), verkorten het ontwikkelproces drastisch van maanden naar weken of zelfs dagen.
Welke impact moet uw applicatie hebben?
Maar behalve snelheid spelen bij de ontwikkeling of aanpassing van een applicatie meer factoren een belangrijke rol. Denk aan de complexiteit van de applicatie. Gaat het om een bestaande of nieuwe applicatie? En zijn de processen veranderlijk of juist standaard? Maar denk ook aan het aantal gebruikers en de integratie met andere applicaties. De belangrijkste vraag is welke impact de verandering moet hebben? Want door alle factoren en wensen goed in kaart te brengen, kunt u beter definiëren wat voor applicatie u wilt ontwikkelen. Mogelijk beschikt u al over de functionaliteit zonder dat u het weet. Of misschien heeft u écht een volledig nieuwe applicatie nodig.
Er zijn bijvoorbeeld grofweg drie mogelijkheden voor applicatieontwikkeling wanneer u te maken heeft met een op SAP georiënteerd applicatie landschap:
- Classic extensibility: Het uitbreiden van standaardprocessen binnen de kern, zoals de ERP-omgeving. Dit biedt vrijheid en de mogelijkheid om het proces te beïnvloeden. Maar bij updates vraagt het bijwerken van de extensie veel handmatig werk.
- In-app-extension: Kleine aanpassingen binnen de kern met behulp van standaard beschikbare tools. Hier is meestal geen diepgaande technische kennis voor nodig en extensies blijven beschikbaar bij nieuwe updates.
- Side-by-side: Het ontwikkelen van aanvullingen en volledig nieuwe applicaties buiten de kern. Biedt volledige flexibiliteit in ontwikkeling en is eenvoudiger te integreren met andere applicaties. Dit kan met het Rapid Application Platform Mendix, maar ook met verschillende ontwikkeltalen zoals ABAP, .Net of Java. Bovendien houdt u de kern schoon en kunt u de applicaties alvast geschikt maken voor de cloud.
Wat heeft u nodig?
Wilt u weten waar u het beste uw nieuwe applicatie kunt ontwikkelen of bestaande applicaties kunt aanpassen? We helpen u graag om uw overwegingen scherp te krijgen. Samen kijken we welke methode het beste past bij uw bedrijfsprocessen en uw IT-landschap.