Contact

x
Master Data Management

De slimste fabriek draait op feilloos databeheer.

Voorkom gebrekkig databeheer

Het is mogelijk dat uw PLM- en ERP-systemen niet in sync zijn. Misschien zijn uw verkoopprijzen niet overal ingevoerd, is uw product verkocht zonder CE-goedkeuring of hebben uw lokale medewerkers onvoldoende kennis om uw nieuwe product op de markt te brengen.

Master Data Management in Manufacturing

Volledige, betrouwbare en op het juiste moment beschikbare data zijn in toenemende mate cruciaal voor het goed uitvoeren van bedrijfsprocessen en het nemen van de juiste managementbeslissingen. Zo is een goed databeheer cruciaal bij, bijvoorbeeld, productinnovatie en het in de markt zetten van nieuwe producten. Goed databeheer resulteert onder andere in lagere kosten, hogere winsten en concurrentievoordelen. Goed databeheer is dan ook de voorwaarde voor de slimste fabriek geworden.

We onderscheiden een viertal stappen in master data management:

  1. Inventarisatie: inventariseer alle data-elementen en bepaal de eigenaars
  2. Design: definieer de (informatie)processen voor, bijvoorbeeld, new product introduction (NPI) en product enhancements en bepaal systeemaanpassingen
  3. Change: besteed voldoende aandacht aan communicatie, training en documentatie
  4. Systemen: stel een programma van eisen op en zorg voor selectie en implementatie

Sturen op datakwaliteit

U staat er niet alleen voor. De data-experts van Ctac zorgen dat de governance rond uw datamanagement volledig in orde is. Samen richten we uw processen zo goed mogelijk in en maken we de slimste keuzes op het gebied van tooling. Op deze manier bent u in staat te sturen op datakwaliteit. U kunt discussiëren met de cijfers, in plaats van over de cijfers. Kortom, wie zijn data goed beheert, is in staat de time-to-market te verkorten en de winstgevendheid te verhogen. De data experts van Ctac ondersteunen u bovendien om uw PLM-processen op orde te brengen.

En Ctac helpt u om uw master data management te optimaliseren, op weg naar meer winst.

In vijf stappen sneller produceren met aanzienlijk kleinere voorraden

Blog - March 11 2019, Sander Vermeer, 4 min leestijd

Voorspelt u de vraag naar producten om inkoop, voorraad, productie en levering optimaal af te stemmen? In deze blog vertel ik u waarom u zich beter kunt richten op de werkelijke vraag naar producten.

Vlog Machine Learning – Op weg naar de Slimste Fabriek

Video

Het wordt eigenlijk steeds normaler om gesproken instructies te geven aan je telefoon. Denk aan Apple Siri of Google Now. Wat mij betreft zijn dat perfecte voorbeelden van machine learning.

Met verbeterde processen is Comfoor klaar voor groei

Case Study

Een versnipperd systeemlandschap stond de internationale expansie van Comfoor in de weg. Samen met Ctac verbeterde Comfoor haar interne processen.