Contact

x
Shop Floor Control

De slimste fabriek draait op een naadloze integratie van topfloor en shopfloor.

Rennen of stilstaan en brandjes blussen

Uw klanten verwachten meer en meer dat u op maat produceert. De klantverwachtingen overtreffen vraagt om een flexibel en nauwkeurig productieproces. Maar in veel bedrijven in de industriële sector zijn verouderde planningsoverzichten eerder regel dan uitzondering.

Shop Floor Control in Manufacturing

Door het ontbreken van realtime informatie op de werkvloer (shopfloor) is het vaak rennen of stilstaan en moeten regelmatig brandjes worden geblust. De kans op fouten in het administratieve proces neemt toe en de overall equipment effectiveness, waarin de productiviteit van machines en productielijnen tot uitdrukking komt, is laag. Terwijl u - met het oog op rendement - toch zo efficiënt mogelijk wilt produceren. Juist daarom wordt de integratie tussen uw machines en uw backoffice steeds belangrijker.

Realtime informatie op de werkvloer cruciaal

IT biedt uitkomst voor realtime informatie op de werkvloer. Er kan veel efficiënter worden gewerkt, onder meer door direct te boeken in het ERP-systeem en de afstand tussen topfloor (management) en shopfloor te verkleinen. Ordergegevens, tekeningen, werkinstructies, materialen, uren en zo meer zijn digitaal en device-onafhankelijk beschikbaar voor alle gebruikers. Papierloos werken zorgt voor betrouwbare data voor productieplanning, rapportages en KPI-dashboards. Daardoor wordt het mogelijk om beter in te spelen op aanpassingen in productieschema’s. Materialen zijn in voldoende mate aanwezig en wanneer een productieorder gereed is, wordt dat direct gemeld. Realtime inzicht verkort de doorlooptijd, waardoor er sneller geleverd wordt en de leverbetrouwbaarheid omhoog gaat. Door meer transparantie in het productieproces te brengen, beschikt het management over betrouwbare informatie.

Naadloze integratie topfloor-shopfloor

Maak kennis met Shop Floor Control van Ctac. Met onze expertise, applicaties en cloudstructuur zorgen wij voor een naadloze integratie van uw topfloor en uw shopfloor. Gedaan met tijdrovende administratie en ‘rennen en stilstaan’. Voortaan kunt u direct boeken in ERP en papierloos werken en heeft u realtime inzicht in het hele proces. Device-onafhankelijk, overzichtelijk en altijd betrouwbaar. Dat is Shop Floor Control.


Ctac biedt u met Shop Floor Control realtime inzicht in uw productiedata. Dat leidt tot een optimale besteding van uw productietijd.

In vijf stappen sneller produceren met aanzienlijk kleinere voorraden

Blog - March 11 2019, Sander Vermeer, 4 min leestijd

Voorspelt u de vraag naar producten om inkoop, voorraad, productie en levering optimaal af te stemmen? In deze blog vertel ik u waarom u zich beter kunt richten op de werkelijke vraag naar producten.

Vlog Machine Learning – Op weg naar de Slimste Fabriek

Video

Het wordt eigenlijk steeds normaler om gesproken instructies te geven aan je telefoon. Denk aan Apple Siri of Google Now. Wat mij betreft zijn dat perfecte voorbeelden van machine learning.

RECORDED WEBINAR: Verandering versnellen in de maakindustrie

Webinar Recording

Aan de hand van een dag in het leven van een productieplanner in een fabriek maakt u kennis met nieuwe manieren waarop data een transformerende speelt in het planningsproces.