NS
NS STATIONS VERBETERT HET BEHEER VAN ARTIKELEN EN VESTIGINGEN DANKZIJ WINSHUTTLE EN CTAC

NS Stations zocht een oplossing om grote hoeveelheden data met betrekking tot artikelen en vestigingen zoals Kiosk, Stationshuiskamer en Julia’s snel te wijzigen. Ctac ondersteunde de organisatie bij deze uitdaging door de inzet van Winshuttle. Erik Wingers, medewerker Logistiek bij NS Stations, legt uit hoe zijn organisatie met deze oplossing een tijdrovend en foutgevoelig proces sterk vereenvoudigde.

NS Stations is onderdeel van Nederlandse Spoorwegen (NS) en verantwoordelijk voor het beheer van alle treinstations. Zo zorgen ze ervoor dat de stations comfortabele en gastvrije plekken zijn. NS Stations houdt zich bezig met de bouw, verbouw en exploitatie van de stations, stationsmanagement, gebiedsontwikkeling en een breed aanbod aan services. Retail is het onderdeel van NS Stations dat zeven food- en non-foodformules exploiteert waaronder Kiosk, AH to go en Julia’s. Erik: “Deze formules zijn overal in Nederland terug te vinden. We willen dat alle winkels van dezelfde formule een identieke look en feel hebben.”

“Het verschilt per keer hoeveel tijd we kwijt zijn, maar we boeken gemiddeld wel 70 à 80 procent tijdswinst”

Erik Wingers, medewerker Logistiek bij NS

Handen vrij voor kwaliteit

Inmiddels is NS Stations gewend aan de nieuwe manier van werken. “Met Winshuttle hebben onze mensen de handen vrij om zich meer te richten op de kwaliteit van onze formules. Zo zorgen we voor meer uniformiteit en meer inzicht in het assortiment van iedere vestiging. Dankzij de combinatie van Winshuttle en SAP hoeven we ons geen zorgen te maken over de juistheid van artikelgegevens.” 

“Daarbij heeft Ctac een prominente rol gespeeld. Ze hebben ons uitstekend geadviseerd en ondersteund bij de implementatie van Winshuttle. We hebben Winshuttle snel en zonder al te veel moeite kunnen adopteren. Ctac heeft ons hier uitstekend mee geholpen. Het was weliswaar een intensief project, maar ze hebben ons goed begeleid en getraind in het gebruik van Winshuttle. Dat is de service waar je als organisatie naar verlangt. We zijn erg blij met de oplossing en kunnen daardoor nog sneller, efficiënter en minder foutgevoelig werken.” 

NS Stations Retailbedrijf is een retail- en horecabedrijf dat onderdeel is van de Nederlandse Spoorwegen (NS N.V.). NS Stations exploiteert onder andere eetgelegenheden en kiosken op de stations in Nederland. Op de spoorwegstations beheert NS Stations de ruimtes op de perrons en in de stationhal.
Download dit klantverhaal als pdf

Altijd op de hoogte van de laatste trends binnen de IT

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.