Goede doel

Ieder jaar kiest Ctac goede doelen om te ondersteunen. Hier vind je de goede doelen van dit jaar en het overzicht van voorgaande jaren.

Villa Joep!

Villa Joep is hét fonds op het gebied van neuroblastoom kinderkanker. Jaarlijks krijgen 25 tot 30 jonge kinderen in Nederland de diagnose neuroblastoom. Hun genezingskans is schrikbarend laag. Daarmee is neuroblastoom één van de meest agressieve vormen van kinderkanker. Dat blijkt ook uit de cijfers: 60% tot 70% van de kinderen met de zwaarste vorm van neuroblastoom overlijdt.

Daar wil Villa Joep verandering in brengen. Wij zijn de inspirator en aanjager van activiteiten die leiden tot het uit de wereld helpen van neuroblastoom. Als invloedrijke spin-in-het-web verbinden wij families, behandelaars en onderzoekers om er gezamenlijk alles aan te doen om uiteindelijk neuroblastoom te verslaan.

Bijs vzw

Vlaanderen kent sinds de dag van vandaag veel voorzieningen voor mensen met een beperking. De realiteit leert ons echter dat er vandaag ook ellenlange wachtlijsten zijn voor deze voorzieningen.

Daarom hebben wij van Bijs vzw, ouders van 9 kinderen met een verstandelijke en/of motorische beperking ons verenigd met als doel om zelf een nieuwe thuis te creëren voor onze kinderen om zo hun toekomst te verzekeren. We willen een warme thuis met de nodige professionele zorg. Bijs vzw wilt een familiale sfeer in een open huis, waar ouders altijd welkom zijn en mee instaan voor de dagelijkse werking. Daar krijgen de ouders de tijd om kwalitatief en onbezorgd met de kinderen bezig te zijn.

Deze goede doelen steunden wij ook:

2021: Team Samen Sterk
2020:
The Ocean Cleanup
2019
: Stichting Alzheimer Nederland
2018: SKOV
2017: Vicki Brownhuis
2016: Nursery School Gambia
2015: Warchild

Altijd op de hoogte van de laatste trends binnen de IT

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.