Contact

x
As-a-Service

Steeds meer software en systemen zijn ‘as a service’ verkrijgbaar. Sterker nog: op termijn zal 'as a service' de regel zijn.

Laat 'as a service' in uw voordeel werken

Steeds meer software en systemen zijn ‘as a service’ verkrijgbaar. Sterker nog: op termijn zal 'as a service' de regel zijn. De voordelen zijn groot. Tegen een vrij overzichtelijke, periodieke kost beschikt u over uiterst krachtige, gebruiksvriendelijke systemen waarnaar u nauwelijks hoeft om te kijken.

As-a-Service in de cloud

Maar hoe zet u de stap naar de cloud? En welke vormen van 'as a service' passen het best bij de wensen van uw gebruikers en de doelstellingen van uw organisatie? Op termijn wordt alles 'as a service'. Of het nu gaat om uw tekstverwerker, uw agenda, uw bedrijfsapplicaties of de onderliggende infrastructuur. Laten we eens kijken naar de verschillende mogelijkheden. Afhankelijk van uw wensen en behoeften zijn er verschillende vormen van ‘as a service’ beschikbaar.

  • IaaS: Met Infrastructure as a Service beschikt u over kant en klare virtuele servers in de cloud die op afroep voor u beschikbaar zijn.
  • PaaS: een Platform as a Service is een applicatieplatform waarop u eenvoudig nieuwe applicaties kunt ontwikkelen.
  • SaaS: Software as a Service draait om kant-en-klare standaardoplossingen die in de cloud gehost worden.
  • iPaaS: een Integration platform as a Service stelt u in staat  om in de cloud verschillende oplossingen en systemen data uit te laten wisselen.
  • DaaS: Desktop as a Service maakt dat de desktop met uw vertrouwde programma’s niet meer op uw eigen harddrive staat, maar in de cloud zonder dat u ook maar enig verschil merkt tussen beide varianten.

Toenemende groei aan 'As-a-Service'-mogelijkheden

Deze groei van 'as a service'-mogelijkheden biedt u een enorme keuze. En tegelijk ook meer kans op foute beslissingen. Daarom is het verstandig om vooraf heel goed na te denken over uw systeemlandschap. Welke ambities heeft u? Wat verwachten uw klanten? Hoe moet u uw processen inrichten om die ambities en wensen te verwezenlijken? Welke opties zijn er? Welke eenmalige en terugkerende kosten zijn hieraan verbonden?

Heldere en stapgewijze overgang naar de cloud

Ctac kan u op allerlei manieren helpen om die vragen te beantwoorden. Wij ondersteunen u met een heldere, stapsgewijze aanpak, die u optimaal begeleidt naar de cloud en zorgt dat u in elke fase de juiste stappen zet en goed onderbouwde keuzes maakt. Vervolgens helpen wij u om de juiste oplossingen te implementeren. Met een minder complex, optimaal functionerend systeemlandschap als schitterend eindresultaat.

Mendix

Wilt u snel applicaties ontwikkelen, integreren en aanpassen aan veranderende processen? Mendix, een geavanceerd application Platform as a Service (aPaaS), brengt het binnen handbereik. Bouw een innovatieve applicatie binnen enkele weken.

Microsoft Azure

Het Microsoft Azure platform is een veelzijdig cloud computing platform van Microsoft waarmee u internetdiensten als een dienst kunt aanbieden. Dit kan via het internet maar ook binnen de omgeving van uw eigen bedrijf.

6 belangrijke aandachtsgebieden voor de multi-cloud

Anders dan vroeger zetten bedrijven steeds vaker losse applicaties in. Hoe zorgt u ervoor dat al deze lokale oplossingen en cloud oplossingen naadloos en veilig met elkaar samenwerken?

Download whitepaper

Overstappen naar de cloud. Kiest u voor public of private?

Blog - August 27 2019, Léon van den Bogaert, 5 min leestijd

Veel bedrijven zijn op dit moment bezig met de digitale transformatie. U komt dan voor een aantal keuzes te staan. Zo moet u bijvoorbeeld nadenken over de beste cloudoplossing voor uw organisatie. Wat komt daarbij kijken?

Cloud - Ctac ondersteunt Vivare met digitale transformatie

Video

In deze video vertelt Vivare over de samenwerking met Ctac, de digitale transformatie en de overstap naar de cloud. De ondersteuning van Ctac voelt “als water uit de kraan”.

Recorded Webinar: DaaS met Business Productivity

Webinar Recording

DaaS bevat veel mogelijkheden om de productiviteit en eindgebruikerservaring een flinke boost te geven! Deze recording is de ideale gelegenheid om alles over dit onderwerp te horen.