Digital Innovation Journey

Maak technologische innovatie tastbaar en creëer een innovatiecultuur in jouw organisatie.

Gerben Moerland

Director

Haal meerwaarde uit nieuwe technologieën

In 6 stappen naar een onderscheidend product, dienst of oplossing

Gestructureerd succesvol innoveren

Digital Innovation Journey: in zes stappen van idee naar innovatie

Ctac helpt organisaties om op een gestructureerde manier na te denken over de mogelijkheden en de meerwaarde van nieuwe technologieën. Dat doen we aan de hand van een stappenplan voor innovatie.

Wij geloven dat innovaties klein, betaalbaar en behapbaar moeten beginnen. Met een Proof of Value (PoV) zie je meteen resultaat en verzamel je feedback voor eventuele vervolgstappen. Slaat het idee aan? Dan pakken we door en rollen we de innovatie breder uit.

Samen met jouw innovatieteam doorlopen we zes fases:

1.    Inspire

Je maakt in sneltreinvaart kennis met allerlei nieuwe technologieën en mogelijke toepassingen, geënt op jouw businesskansen en -uitdagingen. Zo doe je veel ideeën en inspiratie op.

2.    Explore

Hoe kunnen de technologieën uit fase 1 van toegevoegde waarde zijn voor jouw organisatie? We bedenken samen met de business owners diverse toepassingen en selecteren de meest bruikbare. Aan het einde van de Explore-fase hebben we een aantal concrete, innovatieve ideeën waarvan we er één of meerdere kiezen om mee aan de slag gaan.

3.    Discover

In deze fase nemen we gezamenlijk onze ideeën kritisch onder de loep. Hoe wenselijk, haalbaar en levensvatbaar is het idee dat we gekozen hebben? Zitten collega’s, leveranciers en afnemers wel op onze oplossing te wachten? Hoe versterkt de oplossing de business? En is het technisch wel haalbaar? Zo ja, dan gaan we naar fase 4.

4.    Design

We gaan de oplossing ontwerpen. In een Design Thinking workshop bepalen we stapsgewijs hoe de oplossing eruit komt te zien. Nu weten we wat er concreet gebouwd moet worden en welke waarde dit in potentie kan toevoegen.

5.    Deliver

Op basis van alle informatie uit de vorige fases ontwikkelen we samen – in een week tijd – een volledig werkend protoype van de oplossing die je op beperkte schaal kunt testen.

6.    Solution adoption

Tot slot helpen we je de nieuwe oplossing te realiseren en uit te rollen in jouw organisatie. Daarbij concentreren we ons op de processen en de mensen die met de oplossing gaan werken. Zo zorgen we dat jouw organisatie de innovatie omarmt en dat de oplossing een integraal onderdeel wordt van je bedrijfsvoering. Daarbij raken we nooit de positieve businesscase uit het oog!

Wil jij hulp bij het ontwikkelen van een pakkend idee? Of wil je een Proof of Value ontwikkelen? Ctac helpt je graag met een Digital Innovation Journey op maat. Neem contact met ons op om jouw reis in gang te zetten.

Altijd op de hoogte van de laatste trends binnen de IT

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.