Datamanagement

Breng je databeheer op orde en haal alle waardevolle informatie uit de gegevens die je verzamelt.

Tobias Pauwels

Sales Team Lead

Verbeter je datakwaliteit en -structuur

Haal waardevolle inzichten uit bedrijfsdata

Zorg voor één bron van de waarheid

Datamanagement: verbind business en IT

Digitalisering is in een stroomversnelling geraakt. De toename van het aantal websites, webshops, marktplaatsen en geautomatiseerde processen gaat gepaard met een enorme toename van de hoeveelheid bedrijfs- en gebruikersdata.

Controlemaatregelen en correcties achteraf

Het verzamelen, creëren en verrijken van data vergt steeds meer tijd en inzet. In veel gevallen hanteren bedrijfsonderdelen, afdelingen en verantwoordelijken eigen regels en definities voor die data. Als gevolg daarvan, ontstaan er ‘eigen’ datasets met lage datakwaliteit en onderlinge inconsistenties. Daardoor is het lastig en soms zelfs onmogelijk om over juiste en actuele management- en sturingsinformatie te beschikken. En moet je allerlei controlemaatregelen inbouwen of achteraf correcties doen. Dat kan anders!

De juiste informatie voor de juiste persoon op het juiste moment

Goed datamanagement betekent een gedegen inrichting van je data-organisatie en -infrastructuur. Daarmee maak je de juiste data beschikbaar voor de juiste persoon, op het juiste moment en in de juiste context en vorm.

Datamanagement staat niet op zichzelf. Het is belangrijk voor je hele organisatie en al je processen. Data-uitdagingen los je dus ook niet alleen op met technologie, maar met een pragmatische aanpak en een heldere structuur waarmee je de organisatie controle geeft. Datamanagement is de verbindende factor tussen je business en IT.

Wil jij meer waarde halen uit jouw data? Wij helpen je graag met het opzetten van een goede datamanagementaanpak. Neem contact met ons op om te onderzoeken welke aanpak het beste past bij jouw organisatie.

ASPEN
DATA MANAGEMENT BLIJKT EFFICIËNT MEDICIJN VOOR ASPEN
Net als bij vele andere bedrijven kreeg data bij Aspen niet de volledige aandacht die het verdient. Een duidelijk dataplan ontbrak. Ctac hielp om een gedegen data managementaanpak op poten te zetten.

Ctalk - Geef datamanagement de aandacht die het verdient

In deze aflevering onderzoeken we de ingrediënten voor succesvol datamanagement. Van datakwaliteit en tooling, tot governance en de samenstelling van je datateam.
Bekijk recording

Kom meer te weten over Datamanagement

Altijd op de hoogte van de laatste trends binnen de IT

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.