Expertise

Datamanagement

Door een centrale en betrouwbare bron van informatie te creëren, verbeter je de datakwaliteit en -structuur.
Verbeter je datakwaliteit en-structuur
Werk met één bron van waarheid
Krijg meer controle over je assets
Thijs Paepen

Data Adviseur

Neem contact op

Stroomlijn je gegevens

Het verzamelen, creëren en verrijken van data wordt steeds complexer. Het gevolg? Het ontstaan van ‘eigen’ datasets met lage datakwaliteit en inconsistente informatie. Om een einde te maken aan de versnippering van gegevens, is het van belang om te streven naar één bron van waarheid. Dit vereist een gerichte aanpak, zoals het implementeren van Data Governance & Architecture.

De juiste informatie op het juiste moment

Goed datamanagement betekent een gedegen inrichting van je data-infrastructuur. Je maakt de juiste data beschikbaar voor de juiste persoon, op het juiste moment. Met Data Governance haal je het maximale uit je data en minimaliseer je de risico’s. Oftewel, met data kun je sneller anticiperen.

Data Governance framework

Om het proces van Data Governance in goede banen te leiden, kun je gebruik maken van een Data Governance framework. Met dit framework stel je regels en processen op rondom het verzamelen, opslaan en gebruiken van gegevens.

Hoe stoom je je jouw organisatie klaar voor Data Governance?

– Door duidelijk eigenaarschap van data en processen te beleggen binnen je organisatie
– Door heldere processen en doelstellingen op het gebied van data op te stellen.
– Door gebruik te maken van de juiste technologie.

Het opzetten van goede Data Governance vraagt vaak om organisatorische of procesmatige aanpassingen. Ctac helpt je jouw beleid vorm te geven en te vertalen naar praktische activiteiten en maatregelen. Door telkens je richtlijnen te toetsen, ontwikkel je uiteindelijk een professioneel beleid.

Waarborg dataconsistentie met Enterprise Architecture

Maar wat als jouw organisatie verandert? Bijvoorbeeld door overnames, assortimentswijzigingen en nieuwe verkoopkanalen en businessmodellen Ctac adviseert ook op het gebied van architectuur en integratie, zodat de consistentie van je data gewaarborgd blijft.

Zet in op Data Quality Management

Datamanagement werkt alleen wanneer de data ook betrouwbaar zijn . Door goede afspraken te maken over verantwoordelijkheden, je processen en systemen goed in te richten , verhoog je de datakwaliteit. Data Quality Management is essentieel om waarde uit je data te kunnen halen, voorkomt onnodige data herstelwerkzaamheden en verhoogt de klanttevredenheid..

Precisely Automate klantverhalen

NS Stations

NS Stations zocht een oplossing om grote hoeveelheden data met betrekking tot artikelen en vestigingen snel te wijzigen. Ctac ondersteunde de organisatie bij deze uitdaging door de inzet van Winshuttle.

Lees klantverhaal

SIBO Fluidra

SIBO Fluidra, een distributeur van vijver-, zwembad-, zwemvijvermaterialen, implementeerde Precisely Automate om snel en eenvoudig data van hun ruim twintigduizend producten in te voeren en te wijzigen.

Lees klantverhaal

KAO

Kao stroomlijnt tijdrovende en handmatige processen met Precisely Automate Evolve. Ctac ondersteunde Kao om handmatige en tijdrovende (financiële) processen te stroomlijnen met slimme workflows in Precisely Automate Evolve.

Lees klantverhaal

Inriver PIM klantverhalen

Fluidra

Fluidra is wereldwijd marktleider in het ontwerpen, vervaardigen en distribueren van alle componenten die nodig zijn voor de bouw, de renovatie, de verbetering en het onderhoud van residentiële en commerciële zwembaden.

Lees klantverhaal

Boretti

Boretti wilde wereldwijd opschalen. Hiervoor moesten zij een infrastructuur bouwen die omnichannel commerce wereldwijd zou kunnen stimuleren met een digitale architectuur om verder te groeien.

Lees klantverhaal

AkzoNobel

In een markt die steeds concurrerender wordt, wil AkzoNobel wereldwijd marktleider worden in duurzame verven en coatings. Om dit te bereiken, stelde het bedrijf vast dat het zijn wereldwijde strategie voor gegevens­beheer moest herzien.

Lees klantverhaal

Ctac: exclusieve partner van Precisely (voorheen Winshuttle) in Nederland

Precisely Automate vereenvoudigt SAP-processen voor meer dan 3.000 gebruikers wereldwijd, wat resulteert in aanzienlijke tijds- en kostenbesparingen. Bij Ctac staan er 15 ervaren Precisely-experts voor je klaar om ervoor te zorgen dat de adoptie en implementatie soepel verlopen. En ook na livegang bieden wij ondersteuning en uitbreidingsopties om het maximale uit de oplossing te halen.

Jouw partner in datamanagement

Bij Ctac maken we de vertaalslag van jouw digitale ambitie naar een doordachte datastrategie. Met onze eindeloze nieuwsgierigheid, begrijpen we als geen ander hoe jij je organisatie vormgeeft. Samenwerken met Ctac betekent kiezen voor een partner die niet alleen kijkt naar de mogelijkheden, maar naar wat écht past bij jouw organisatie. Zo stellen wij jouw succes voorop.

Sparren met onze datamanagement-experts?