Data Lifecycle Management

Verbeter de kwaliteit van je data en zorg voor een gestroomlijnde migratie zodat jouw organisatie data optimaal kan benutten.

Tobias Pauwels

Sales Team Lead

Verhoog de kwaliteit van je data met context en structuur

Voorkom kosten voor het herstellen van schade door slechte datakwaliteit

Kies voor de zekerheid van een professionele datamigratie

Data Lifecycle Management: haal altijd de maximale waarde uit je data

Als je datamanagementbeleid staat en je regels en richtlijnen hebt vertaald naar concrete activiteiten en maatregelen, is het tijd voor de volgende stap: het datamanagement daadwerkelijk uitvoeren en waarde creëren.

Data levert echter pas meerwaarde op als deze context en structuur heeft. Zonder aanvullende informatie is het immers onmogelijk om data te classificeren, registreren, ontsluiten, beveiligen, archiveren en vernietigen.

Een goed voorbeeld daarvan is een productafbeelding. Zonder aanvullende informatie – zoals de naam, identificatienummer, type afbeelding, grootte en geldigheid – is het onmogelijk te bepalen of deze afbeelding gebruikt mag worden in een bepaald verkoopkanaal, en voor welke productvarianten.

Data Quality Management

Om te kunnen profiteren van je datamanagement moet je er zeker van zijn dat de data betrouwbaar is. Dat doe je door de datakwaliteit te verhogen met goede afspraken over taken en verantwoordelijkheden, de juiste procesinrichting en ondersteunende applicaties. Het garanderen van datakwaliteit kost weliswaar tijd en geld, maar het weegt niet op tegen de inspanningen en kosten voor het herstellen van schade door slechte datakwaliteit.

Data Migration Services

Datamigratie wordt soms gezien als een restproduct van het project. Iets wat ‘we er wel even bij doen’. Maar dat is een misvatting. Projecten kunnen op de valreep alsnog mislukken door gebrekkige datamigratie. Dat komt door de vaak grote hoeveelheden data die horen bij de implementatie van een nieuwe applicatie, het vervangen van een database of het aansluiten van een nieuw aangekochte businessunit. Het herstellen van fouten in zo’n grote hoeveelheid data neemt veel tijd in beslag en foutief migreren kan een grote impact hebben op bedrijfsprocessen.

Neem je datamigratie daarom serieus. Ctac Data Migration Services helpt je daarbij. Samen met jouw organisatie maken we een plan voor de migratie en het opschonen van data volgens ETL-principes. En we selecteren de tools die jouw project het beste dienen.

Wil jij alle waarde uit je data halen? Ctac heeft ruime ervaring met het verbeteren en controleren van datakwaliteit, het inrichten van dataprocessen en workflows, en het begeleiden van datamigraties. Neem contact met ons op om te bespreken hoe we jou kunnen helpen.

Altijd op de hoogte van de laatste trends binnen de IT

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.