Tot voor kort kende het Cloud Partner Program van Microsoft twee partnerstatussen: Silver en Gold. Om beter te kunnen differentiëren tussen de diverse partners, heeft Microsoft dat model helemaal omgegooid. In de nieuwe opzet kunnen partners benoemingen verdienen in verschillende categorieën. Zo’n benoeming laat zien op welke gebieden en met welke expertise een partner zich onderscheidt.

Punten scoren

Om door Microsoft benoemd te worden tot oplossingspartner met aantoonbare expertise in een specifieke categorie, dien je op verschillende vlakken punten te scoren. Dat kan op verschillende manieren. Door nieuwe klanten aan te brengen (performance) bijvoorbeeld en door bestaande klanten nog meer succes te laten boeken (customer success). De derde manier waarop partners punten kunnen scoren, is door collega’s traingen te laten volgen en certificaten te laten behalen (skilling).

Ctac heeft op dit moment in verschillende categorieën een benoeming van Microsoft in de wacht gesleept. Het gaat om benoemingen in de categorieën Modern Work, Security en Infrastructure. Daarnaast heeft Ctac ook een specialisatie in Azure Virtual Desktop. Aan die benoemingen ligt onder meer een stevig aantal certificeringen ten grondslag. In totaal beschikt Ctac op dit moment over 56 certificeringen. Dat aantal zal de komende tijd nog verder stijgen.

Pittige trainingen

Business Consultant Chinouk Broekman houdt zich vanuit Ctac bezig met het partnership met Microsoft. Ze is blij met de erkenning van Microsoft. “Het is heel gaaf om te zien hoe onze collega’s zich de voorbije maanden ingezet hebben om deze certificaten te behalen. Het zijn veelal pittige trainingen waarvoor je écht wat in huis moet hebben. Onze klanten kunnen nu nóg beter zien wat wij bij kunnen dragen op het gebied van de cloud-oplossingen van Microsoft.” De komende tijd wil Ctac ook erkenning krijgen van Microsoft op het gebied van Data & AI en Digital & App Innovation.