Digitalum (Lummen BE), de kennispartner voor SAP e-commerce oplossingen en Ctac (Den Bosch NL), de kennispartner voor SAP ERP oplossingen hebben hun krachten gebundeld om gezamenlijk met inriver, ontwikkelaar van het toonaangevende SAAS platform voor Product Information Management, een krachtige integratie adapter te ontwikkelen tussen SAP Commerce Cloud en inriver PIM.

Partnership inriver & SAP

Eind 2021 kondigde inriver aan dat ze een samenwerking zijn aangegaan met SAP, wereldleider op het gebied van ERP en customer experience oplossingen. De eerste stap in deze samenwerking was het realiseren van een integratie tussen SAP’s e-commerce oplossing Commerce Cloud en het inriver PIM platform.

Partnership Digitalum & Ctac

Digitalum richt zich sinds haar oprichting in 2018 uitsluitend op E-commerce oplossingen en heeft een snelgroeiend team van senior experts in dit gebied samengesteld. Ctac richt zich sinds haar oprichting in 1992 op een breed scala van software oplossingen en diensten en heeft sindsdien uitgebreide kennis en know-how van SAP ERP oplossingen en het inriver PIM platform opgebouwd.

Het bundelen van de kennis van beide organisaties creëerde de perfecte mix om de integratie adapter tussen SAP Commerce Cloud en inriver PIM te ontwikkelen.

Ontwikkeling van de integratie adapter

Bij de start van de ontwikkeling zijn met inriver de functionele eisen besproken. De integratie adapter is gebaseerd op het inriver integration framework (IIF). Dit framework borgt dat iedere inriver klant zijn/haar PIM systeem probleemloos kan koppelen aan deze E-commerce systemen.

Digitalum heeft op basis van de vele gerealiseerde SAP CC implementaties een best practice opgesteld voor het inrichten van een SAP CC platform en daarop een architectuurkeuze gebaseerd die breed toepasbaar is, veel flexibiliteit biedt en eenvoudig te implementeren is, gebaseerd op het SAP CC Integrations API framework. SAP CC catalogi inrichten is daardoor eenvoudig te realiseren zonder bijkomende Java development kosten. Daarnaast is synchronisatie met inriver PIM product catalogi perfect geborgd. De door Digitalum op maat ontwikkelde SAP CC module voor inriver integratie is schaalbaar en biedt een goede performance.

De door Ctac ontwikkelde integratie adapter sluit naadloos aan op Digitalum’s SAP CC module en is eenvoudig uit te breiden waardoor deze ‘meegroeit’ met de E-commerce ambities van jouw bedrijf. Door de unieke IIF opzet is de integratie adapter inzetbaar voor iedere inriver PIM implementatie. Alle door inriver PIM geboden catalogi functionaliteiten als productvarianten, cross- en upsell relaties, vervangende producten, productbundels, productafbeeldingen etc. worden door de integratie adapter ondersteund.

Wat betekent deze samenwerking voor jou?

Dat hangt er een beetje vanaf. Gebruik je SAP ERP of S/4 HANA en ben je op zoek naar een PIM-oplossing? Dan is inriver, nu meer dan ooit, de meest logische oplossing. Werk je met SAP Commerce Cloud en wil je Product Information Management naar het volgende niveau tillen? Ook dan ligt de keuze voor inriver voor de hand. Dit zijn niet zelden implementaties met een snelle doorloop tijd die, afhankelijk van jouw wensen, binnen enkele maanden gerealiseerd kunnen zijn.

Wil jij je productinformatie naar een hoger plan tillen? Of wil je meer weten over de integratie tussen SAP en inriver? Neem dan gerust contact met ons op.