In deze videoserie vragen we onze consultants naar klantoplossingen die ze hebben gerealiseerd waar ze trots op zijn. Pepijn Vanderlinden, Senior consultant SAP Software & Integration, vertelt in deze video meer over opvolging van productie orders in SAP.

Pepijn, wat was de uitdaging van je klant?

De uitdaging was om op een gebruiksvriendelijke, overzichtelijke en visuele manier de operaties van een productieorder te kunnen weergeven en opvolgen, en om vanuit dat visuele diagram te kunnen navigeren naar de verschillende transacties.

Wat was de oplossing die je implementeerde?

De oplossing was dat we via een ladderdiagram niet alleen productieorders zouden kunnen visualiseren, maar eigenlijk voor elk type van het proces en dat het ook naar de cloud gebracht kon worden. We hebben een component in de front-end via SAPUI5 gemaakt dat werkt op basis van een objecttype en object ID. In de backend koppelen we daar een adapter aan waar de logica staat voor het ophalen van de informatie. De effort  in de frontend is minimaal en we kunnen vanuit de backend het hele diagram sturen naar onze wensen. De oplossing is gemakkelijk uitbreidbaar en onderhoudsvriendelijk. Het component zelf kan worden opgeroepen vanuit andere transacties en apps om een extra visueel karakter aan te bieden van het proces of entiteit

Met SAP S/4HANA vooroplopen in jouw branche

Iedere dag is anders in jouw organisatie. Klantwensen veranderen non-stop, bedrijfsprocessen vragen continue afstemming en ingrijpende wereldgebeurtenissen kunnen ieder moment jouw organisatie beïnvloeden. Om die dynamiek de baas te blijven, moet jouw organisatie wendbaar en veerkrachtig zijn.

Meer informatie over SAP S/HANA

Wat was het resultaat van deze oplossing?

De klant ziet voor elk order de stand van zaken over alle operaties heen op basis van gekleurde blokjes. Hij kan gemakkelijk doorklikken naar meer informatie betreffende de operatie. De gebruiker ziet in één oogopslag de afhankelijkheden van zijn operatie, de sequenties en terugkoppelingen. Voor orderopvolging is dit een enorme meerwaarde. Daarnaast is de oplossing zodanig gebouwd dat we deze kunnen inzetten voor andere processen door adapters bij te bouwen.

Meer weten over hoe onze oplossingen jouw bedrijf kunnen helpen?

We staan klaar om onze expertise met je te delen en te bespreken hoe we jouw specifieke behoeften kunnen aanpakken en verbeteren. Samen kunnen we kijken hoe onze ervaring en oplossingen jouw bedrijf kunnen helpen.

Kom in contact met Pepijn.