Op welke klantoplossing die jij hebt gerealiseerd ben jij echt trots? Deze vraag stellen we onze consultants in deze videoserie. Deze keer gaat SAP WMS-consultant Bas Tammel in op efficiënte magazijnautomatisering met SAP EWM.

Wat was de uitdaging van je klant?

Mijn klant is actief binnen de groothandel en heeft te maken met een snelle groei aan de een kant, maar met grote krapte op de arbeidsmarkt aan de andere kant. Om de toename aan activiteiten in het distributiecentrum te ondervangen kijken ze daarom naar efficiëntie winst in de logistieke processen met behulp van magazijn automatisering.

Wat was de oplossing die je implementeerde?

Bij de klant hebben we Extended Warehouse Management van SAP, oftewel EWM, geïmplementeerd. Hierdoor is er een zeer moderne, snelle en robuuste manier van communicatie met externe warehouse control systemen beschikbaar gekomen, het Material Flow System. Deze MFS-techniek maakt gebruik van communicatie op basis van korte telegrammen.

Wat was het resultaat van jouw oplossing/actie voor de klant?

De efficiëntie van de relevante processen in het distributiecentrum is sterk verbeterd, waardoor ze met hetzelfde aantal magazijnmedewerkers veel meer kunnen doen. Het gaat hier over een zeer groot DC met enorm veel bewegingen. Dat betekent ook dat er zeer veel telegrammen snel en stabiel worden verwerkt.
Ook de gebruikers zijn zeer tevreden over deze automatiseringsprojecten. Ze hebben bijvoorbeeld via monitoring alle overzicht die nodig is om de status en voortgang in het magazijn te volgen. Daarnaast kunnen ze vertrouwen op stabiele processen.

Meer weten over SAP EWM?

Ook jouw magazijnactiviteiten naar een hoger niveau tillen?

Ben je benieuwd wat de consultants van Ctac voor jouw magazijnautomatisering kunnen betekenen? Neem dan contact op met onze EWM Experts.

Neem contact op met Bas Tammel