Efficiënte magazijnautomatisering met SAP EWM

05 september 2023
SAP,
Supply Chain
3 min leestijd

SAP EWM-consultant Bas Tammel

05 september 2023
gaat in op efficiënte magazijnautomatisering

Op welke klantoplossing die jij hebt gerealiseerd ben jij echt trots? Deze vraag stellen we onze consultants in deze videoserie. Deze keer gaat SAP WMS-consultant Bas Tammel in op efficiënte magazijnautomatisering met SAP EWM.

Wat was de uitdaging van je klant?

Mijn klant is actief binnen de groothandel en heeft te maken met een snelle groei aan de een kant, maar met grote krapte op de arbeidsmarkt aan de andere kant. Om de toename aan activiteiten in het distributiecentrum te ondervangen kijken ze daarom naar efficiëntie winst in de logistieke processen met behulp van magazijn automatisering.

Wat was de oplossing die je implementeerde?

Bij de klant hebben we Extended Warehouse Management van SAP, oftewel EWM, geïmplementeerd. Hierdoor is er een zeer moderne, snelle en robuuste manier van communicatie met externe warehouse control systemen beschikbaar gekomen, het Material Flow System. Deze MFS-techniek maakt gebruik van communicatie op basis van korte telegrammen.

Daarbij is van grote toegevoegde waarde dat EWM het warehouse control systeem kan aansturen en dat goede monitoring van de communicatie standaard aanwezig is. Daarnaast zijn er diverse vangnetten standaard beschikbaar die een stabiele communicatie verzekeren. Dat is in een wereld waar alles draait om snelheid en efficiëntie zeer belangrijk. Samen met deze klant hebben we de afgelopen twee jaar diverse magazijn automatiseringsprojecten succesvol afgerond, waaronder de introductie van een verpakkingsmachine, een pocket sorter, een shuttle en een geautomatiseerd pallet magazijn.

Wat was het resultaat van jouw oplossing/actie voor de klant?

De efficiëntie van de relevante processen in het distributiecentrum is sterk verbeterd, waardoor ze met hetzelfde aantal magazijnmedewerkers veel meer kunnen doen. Het gaat hier over een zeer groot DC met enorm veel bewegingen. Dat betekent ook dat er zeer veel telegrammen snel en stabiel worden verwerkt.
Ook de gebruikers zijn zeer tevreden over deze automatiseringsprojecten. Ze hebben bijvoorbeeld via monitoring alle overzicht die nodig is om de status en voortgang in het magazijn te volgen. Daarnaast kunnen ze vertrouwen op stabiele processen.

Ook jouw magazijnactiviteiten naar een hoger niveau tillen?

Ben je benieuwd wat de consultants van Ctac voor jouw magazijnautomatisering kunnen betekenen? Neem dan contact op met onze EWM Experts.

Neem contact op met Bas Tammel

Scoor met de SAP S/4HANA simulation game

Wil jij een unieke ervaring beleven en tegelijkertijd jouw kennis van SAP S/4HANA vergroten? Doe dan mee aan onze SAP S/4HANA SIM game in het SAP Experience Center!

Schrijf je hier in.

Meer info over SAP EWM?

Deel deze pagina

Altijd op de hoogte van de laatste trends binnen de IT

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.