AHAM Vastgoed
DE WENS OM TE WERKEN VANUIT ÉÉN DATABASE MET ÉÉN PAKKET VOOR ASSET EN PROPERTY MANAGEMENT IS VERVULD

Achter Tim van Schijndel hangt aan de muur een afbeelding van J.H.F. Schopman. De oprichter van AHAM Vastgoed. “Jo Schopman was een bijzonder mens”, zegt Tim. “Begin vorige eeuw was hij banketbakker en had hij door erfenis wat pandjes in Amsterdam. In 1906 was hij de grondlegger van ons bedrijf. Een man met een groot sociaal hart. Aham is nog altijd 100% dochter van de Sint Antonius Stichting, die hij oprichtte voor het financieren van goede doelen. Vandaag de dag gaat de volledige winst naar ontwikkelingshulp. We zijn ondanks onze omvang met 900 miljoen balanstotaal, misschien wel een beetje de Robin Hood van de vastgoedwereld.”

Liefde voor mensen en gebouwen

Tim zelf heeft een stevig track record in de vastgoedwereld. “Ik heb liefde voor gebouwen en mensen en daarnaast een grote behoefte om iets terug te doen voor de maatschappij. De filosofie van dit bedrijf  past mij als een jas”. Maar dan ook zakelijk: “Mensen die vastgoed louter als financieel product zien, hoeven we hier niet. Je moet die filosofie wel omarmen. Verder proberen we klein, persoonlijk en flexibel te blijven.  Daarom hebben we slechts 35 mensen. De kerncompetenties willen we in huis hebben, de rest kopen we in.”

“Wij wilden werken vanuit één database met één pakket voor asset en property management. Dat is gelukt.”

Tim van Schijndel, Directeur Aham Vastgoed

Wederzijdse investering

“Als je samen ontwikkelt, moet je ook samen investeren”, vervolgt Tim. “Dat is best lastig in zo’n proces, want tot hoever ga je daarin als leverancier?” Dan lachend: “komt bij dat we ook best eigenwijs zijn. Soms heb je goede discussies met elkaar en soms heb je ook heel praktische punten die anders moeten, zoals het wel of niet zelf afmelden van een klus door een aannemer. Wat ik bijvoorbeeld niet wilde, is dat er onderdelen inzitten die uitsluitend voor corporaties zijn en waar wij niks mee kunnen. Dergelijke (invul)velden willen wij niet zien, laat staan invullen. Dat is allemaal gelukt.”

Het resultaat

Tim: “Ik ben echt heel blij met het resultaat. Om te beginnen met het visuele aspect: het ziet er  uitnodigender dan alle andere pakketten die wij gezien hebben. Minder papier, minder handelingen en facturen verwerken gaat veel soepeler. Onze werkprocessen worden veel beter digitaal ondersteund.”

 

Wat zie je terug van het begin?

“Uiteindelijk gaan we onze verwachtingen van het begin terugzien. We wilden alles in één database, dienend aan onze werkprocessen, een betere interface en meer stabiliteit. We hebben nog maar kort ervaring, maar ik verwacht dat al onze wensen in hoge mate vervuld worden!”

Waarom zou je Fit4RE van Ctac aanbevelen bij anderen?

“Precies de reden waarom wij ervoor gekozen hebben. We wilden alles in één database, dienend aan onze  werkprocessen, een betere interface en meer stabiliteit. En dat kregen we. Bovendien gaan de volgende klanten profiteren van de verbeteringen die wij er als middelgrote speler in de vastgoedwereld met een diverse portefeuille, ook nog zelf aan hebben toegevoegd. Vooral fiscaal/financieel. Als ik zie wat er op de markt was en als ik nu kijk naar waar we staan, dan is er een pakket ontstaan waarvan er geen andere bestaat. Ook prijstechnisch is het heel interessant. Niet het goedkoopste bij implementatie maar wel met veruit de meeste mogelijkheden en goed behapbare licentiekosten.”

AHAM Vastgoed heeft 2.500 verhuurbare eenheden waaronder kantoren, bedrijfscomplexen, winkels en woningen. Hiervan is het meest gevestigd in Amsterdam waarvan veel gebouwen monumentaal zijn, maar het grootste gedeelte is residentieel.

Altijd op de hoogte van de laatste trends binnen de IT

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.