Dit betekent de samenwerking tussen SAP en inriver voor optimale kwaliteit van jouw productinformatie

10 juni 2022
PIM,
S/4HANA
4 min leestijd

Dit betekent de samenwerking tussen SAP en inriver voor optimale kwaliteit van jouw productinformatie

10 juni 2022

SAP, ’s werelds marktleider op het gebied van  bedrijfssoftware is een partnership aangegaan met inriver, ontwikkelaar van het toonaangevende SAAS Product Information Management platform. Waarom is deze samenwerking zo bijzonder? Wat heeft Ctac hiermee te maken? En vooral, wat heb jij eraan? Rik Linck, Senior New Business Manager bij Ctac, vat het bondig voor je samen.

SAP heeft zich in de afgelopen 50 jaar ontwikkeld tot de belangrijkste leverancier van  ERP- en customer experience oplossingen ter wereld. Met de oplossingen van SAP kun je zo’n beetje ieder bedrijfsproces ondersteunen en automatiseren. Op speciale deelgebieden zijn echter steeds vaker specialistische partijen actief die zich volledig richten op 1 deel van het proces. Product Information Management is daar een goed voorbeeld van.

Wat is Product Information Management?

In een PIM-systeem leg je alle aspecten van een product vast. Dat varieert van materialen, maten en kleuren tot commerciële productbeschrijvingen, vertalingen, reviews, video’s, packshots en nog veel meer. Het PIM-systeem levert die gegevens vervolgens aan je eigen webshop, je configurator en je bedrijfssystemen en -processen. Een PIM heeft echter ook een belangrijke functie bij het efficiënt uitwisselen van de product informatie met externe webshops en marketplaces. Met een PIM-systeem zorg je voor een consistent productbeeld binnen alle kanalen waarin klanten jouw producten tegenkomen. Vroeger beschouwden veel mensen PIM nog als een bijzaak – iets wat je met Excel prima kon afwikkelen. Die tijden zijn voorbij. Door het steeds groter wordende belang van e-commerce en de waarde die bedrijven en klanten hechten aan gestroomlijnde omnichannel experiences, zien we dat betrouwbare en consistente productinformatie steeds belangrijker wordt.

SAP en inriver zijn een perfecte match

SAP Commerce Cloud is een enorm krachtig customer experience platform waarmee bedrijven hun klanten een rijke en kanaaloverstijgende  ervaring bieden. SAP biedt als onderdeel van Commerce Cloud ook PIM functionaliteit aan. Deze oplossing is naadloos verbonden met SAP Commerce Cloud. Dit heeft voordelen, maar zeker ook nadelen. Een van de nadelen is dat product managers en product marketeers een gebruiksvriendelijke en flexibele oplossing wensen om hun product content te beheren, ongeacht het commerce platform of online channels waar deze product content mee uitgewisseld moet worden.

Het Zweedse inriver, opgericht in 2007, beheerst PIM tot in perfectie. Met inriver’s krachtige SaaS-oplossing kun je moeiteloos alle productgegevens vanaf één platform beheren, verrijken, optimaliseren en delen. Om die reden werken wij al jaren samen met inriver en zijn we Platinum partner. Sinds 2015 hebben wij tal van toonaangevende organisaties geholpen bij het managen van hun productinformatie met inriver.

Daar waar SAP focus heeft op ERP en Customer Experience, heeft inriver focus op Product content management. In onze ogen een perfecte match, wanneer dit naadloos zou samenwerken. In oktober 2021 kondigden SAP en inriver dan ook hun partnership aan. Dat was goed nieuws, vonden wij. Je mag gerust zeggen dat het beste ERP-systeem ter wereld een samenwerking aan gaat met het allerbeste PIM-systeem. Het partnership tussen beide bedrijven krijgt onder meer vorm door de introductie van allerlei slimme connectoren die de PIM-oplossing van inriver naadloos koppelen met relevante componenten uit het SAP portfolio.

Eerste connector beschikbaar

De koppeling tussen inriver en SAP Commerce Cloud is inmiddels beschikbaar en aan nieuwe koppelingen (met bijvoorbeeld ERP) wordt hard gewerkt. Belangrijk te vermelden hierbij is dat Ctac en Digitalum (partner van Ctac) in een nauwe samenwerking met inriver deze koppeling gerealiseerd hebben. Onze diepgaande kennis op het gebied van SAP komt hierin optimaal samen met onze ervaring en expertise rondom PIM in het algemeen en inriver in het bijzonder.

Wat betekent deze samenwerking voor jou?

Dat hangt er een beetje vanaf. Gebruik je SAP ERP of S/4 HANA en ben je op zoek naar een PIM-oplossing? Dan is inriver, nu meer dan ooit, de meest logische oplossing. Werk je met SAP Commerce Cloud en wil je Product Information Management naar het volgende niveau tillen? Ook dan ligt de keuze voor inriver voor de hand. Dit zijn niet zelden implementaties met een snelle doorloop tijd die, afhankelijk van jouw wensen, binnen enkele maanden gerealiseerd kunnen zijn. Onze klant Boretti ging al na twaalf weken aan de slag met het inriver platform.

Wil jij je productinformatie naar een hoger plan tillen? Of wil je meer weten over de integratie tussen SAP en inriver? Neem dan gerust contact met me op.

Geschreven door Rik Linck
Senior New Business Manager bij Ctac
Aanmelden
Meld je hier aan voor blog updates

    Deel deze pagina

    MIS GEEN ENKELE CTAC UPDATE

    Schrijf je in voor onze nieuwsbrief