Bart, wat was de uitdaging van je klant?

Onze klant werd geconfronteerd met vertragingen in de leveringen van bepaalde componenten waarvoor een aanzienlijke quality control doorlooptijd vereist was. Als er gewacht werd op de goedkeuring van deze componenten, zouden de eindklanten hun producten enkele weken te laat ontvangen.

Hoe ging jij deze uitdaging aan?

Om deze uitdaging aan te gaan, hebben we besloten de componenten te gebruiken voordat ze volledig waren goedgekeurd, zodat we de quality control doorlooptijd parallel kon laten lopen met die van het eindproduct. Om eventuele zakelijke risico’s te beheersen, hebben we een systeem geïmplementeerd waarbij we konden aangeven welke componenten afkomstig waren van betrouwbare leveranciers en waarop dit parallelle systeem van toepassing was.

De vrijgave van het eindproduct werd geblokkeerd totdat de componenten volledig waren goedgekeurd. Als een component werd afgekeurd, resulteerde dit automatisch in de niet-vrijgave van het eindproduct, waardoor er voor de klant geen enkel risico ontstond.

Met SAP S/4HANA vooroplopen in jouw branche

Iedere dag is anders in jouw organisatie. Klantwensen veranderen non-stop, bedrijfsprocessen vragen continue afstemming en ingrijpende wereldgebeurtenissen kunnen ieder moment jouw organisatie beïnvloeden. Om die dynamiek de baas te blijven, moet jouw organisatie wendbaar en veerkrachtig zijn.

Meer informatie over SAP S/HANA

Wat was het resultaat van deze oplossing?

Dankzij deze aanpak werden de doorlooptijden van onze klant beheersbaar, zelfs tijdens perioden waarin supply chain problemen zich voordeden. Zodra de componenten weer volgens schema konden worden geleverd, zorgde dit systeem voor een aanzienlijke vermindering van de doorlooptijd. Hierdoor ontstond een potentiële jaarlijkse extra omzet van ongeveer 1 miljoen euro.

Meer weten over hoe onze oplossingen jouw bedrijf kunnen helpen?

We staan klaar om onze expertise met je te delen en te bespreken hoe we jouw specifieke behoeften kunnen aanpakken en verbeteren. Samen kunnen we kijken hoe onze ervaring en oplossingen jouw bedrijf kunnen helpen.

Kom in contact met Bart.