Mede door corona heeft het moderne werken een enorme boost gekregen. Niemand kijkt nog op van collega’s die hun werk op afstand doen. Maar hoe formuleer je nou een goede visie op het moderne werken en de Modern Workplace? Mijn tip: begin bij jezelf. Start bij de kernwaarden van jouw organisatie.

Uit cijfers van het Centraal Planbureau blijkt dat er ná de coronacrisis twee keer zoveel wordt thuisgewerkt als daarvoor. Daarom is het belangrijk om juist nu als bedrijf een heldere visie te ontwikkelen op modern werken. Hoe stel jij jouw mensen écht centraal? Hoe stel je ze in staat om hun beste werk te leveren? Welke apparatuur, applicaties én samenwerkingsafspraken breng jij in stelling zodat jouw medewerkers zich met alle gemak en ondersteuning maximaal op hun werk kunnen richten?

Zo’n visie is geen document dat de IT-afdeling opstelt. Dat doe je samen, bijvoorbeeld in nauwe samenwerking met HR en zeker samen met het MT. In mijn ogen start zo’n visie altijd bij de kern. Waarom ben je op aarde? Hoe staat jouw bedrijf in het leven? Wat zijn jouw waarden? De antwoorden op die vragen vormen het fundament onder een sterke visie op het moderne werken. Ze vormen de basis voor elke beslissing die je neemt over hardware, software en samenwerking.

Klinkt dat nog wat vaag? Dan maak ik het graag wat concreter voor je aan de hand van onze eigen vijf kernwaarden: samen, ondernemend, resultaatgericht, gedreven en bewust.

Samen

Wij werken samen. Onderling, met collega’s. Maar ook met klanten en partners. Moderne technologie maakt dit heel eenvoudig. Overleggen, samen aan documenten werken, kennis met elkaar delen is dankzij oplossingen als Microsoft Teams makkelijker dan ooit. Daarbij maakt het niet meer uit of klanten of collega’s nou op ons kantoor in Den Bosch aan het werk zijn of thuis.

Dat gezegd hebbende: op onze kantoren in Nederland en België bieden we alle gelegenheid om elkaar fysiek te treffen en prettig samen te werken. Een kantoor van Ctac moet bovendien een sociale ontmoetingsplek zijn met gezellige hoekjes en goede koffie.

Ondernemend

Wij denken in kansen en zijn ondernemend. Dat vraagt om een moderne werkplek die zuurstof geeft aan nieuwe initiatieven, innovatie en groei. Dat betekent twee dingen.

Ten eerste betekent het dat medewerkers zich niet onnodig lang bezig hoeven te houden met het oplossen van storingen en problemen. Bij problemen worden collega’s vlot geholpen. Daarom hebben we een geoliede servicedesk die in de startblokken staat om collega’s te helpen, waar ze zich ook bevinden.

Ten tweede moeten wij zorgen dat alle medewerkers weten wat de mogelijkheden zijn van de oplossingen waarmee ze werken, wat de voordelen zijn en ook, wat de verwachtingen zijn vanuit de organisatie. Zodat iedereen vanaf hetzelfde punt vertrekt én weet waar hij naartoe moet. Dat doen we bij Ctac door voor een goede onboarding te zorgen en regelmatig functionele trainingen te organiseren.

Resultaatgericht

Bij Ctac willen we resultaat boeken. We willen onze klant helpen om resultaat te boeken. Dat betekent dat alle onderdelen van het IT-landschap moeten samenwerken als de radartjes van een goed afgesteld Zwitsers uurwerk. Van onze servers en netwerken tot onze beveiligings-, opslag- en managementsystemen, van laptops tot tablets en smartphones. Alles moet soepel contact met elkaar maken om probleemloos samen te werken in dienst van de resultaten die we willen boeken.

Gedreven

Wij zijn gedreven in wat en hoe we doen. Bij Ctac zoeken we altijd naar die bruisende, vanzelfsprekende energie waarmee alles vanzelf lijkt te gaan. Onze moderne werkplek draagt bij aan dat gevoel van flow waarin ambities, vakmanschap, ervaring en enthousiasme samenkomen. Simpelweg door het makkelijk te maken om met elkaar in contact te komen en samen te werken. Maar ook door mensen in staat te stellen om te leren en te groeien. Zo komen we samen verder.

Bewust

Wij zijn ons bewust van onze verantwoordelijkheid en ondernemen met oog voor mens, maatschappij en milieu. Ook dit is een belangrijk aspect van het moderne werken. Het moderne werken draagt op allerlei manieren bij aan deze waarde. Door remote werken makkelijk te maken, zijn we met elkaar in staat om veel minder kilometers te maken. Zoals we bij Ctac ook veel flexibeler zijn gaan werken, wat onder meer voor een betere work/life balance bij collega’s zorgt. Ook dít maakt deel uit van het moderne werken en verdient een plaats in jouw visie.