Wat betekent SDG?

SDG staat voor “Sustainable Development Goals”, ofwel “duurzame ontwikkelingsdoelen” in het Nederlands. Het zijn 17 doelen die in 2015 door de Verenigde Naties zijn aangenomen als onderdeel van de Agenda 2030 voor duurzame ontwikkeling. De SDG’s vormen een wereldwijde oproep tot actie om de planeet te beschermen, armoede te beëindigen en ervoor te zorgen dat alle mensen vrede en welvaart ervaren:

Bij 70% van de bedrijven staan de Sustainable Development Goals niet hoog op de agenda op c-level. En dat terwijl in 2025 alle bedrijven verplicht zijn om te rapporteren op hun duurzaamheidsdoelstellingen. Zijn de SDG’s te complex, te ambitieus en te veel een ver van ons bed show? Ben je als MKB-er een druppel op een gloeiende duurzaamheidsplaat? En welke rol speelt IT in het op de agenda zetten én behalen van duurzaamheidsdoelstellingen?

Technologie en data als drivers voor jouw SDG’s

In deze Ctalk, onze IT-talkshow, gaat presentatrice Annemarie van Campen op deze kwesties in met Jaap Westland, Director innovation & sustainability bij Beter Bed, Bob van Dal, oprichter en eigenaar van Bosus en Gerben Moerland, CEO van Ctac.

 

Tijd voor een solide duurzaamheidsstrategie?

Als organisatie kun je er niet langer omheen. Wereldwijde afspraken over maatregelen tegen klimaatverandering, veranderend koopgedrag van consumenten en strengere eisen vanuit overheden en ketenpartners dwingen je om je bedrijfsvoering onder de loep te nemen. En dat terwijl je prioriteiten vandaag, in deze turbulente tijden, waarschijnlijk ergens anders liggen.

Ben je na het zien van deze Ctalk benieuwd wat Gerben en zijn team voor jouw organisatie kunnen betekenen op het gebied van sustainability? Kom in contact zodat ook jij straks klaar bent voor 2025.

Neem contact op met Gerben