In deze videoserie vragen we onze consultants naar klantoplossingen die ze hebben gerealiseerd waar ze trots op zijn. SAP EWM Warehouse Management consultant Jelle Verhagen gaat in dit interview in op ‘slimmer picken’ binnen het magazijn.

Jelle, wat was de uitdaging van je klant?

Bij de klant is er een hoge omloopsnelheid bij de pick locaties. Hierdoor heeft het bedrijf te maken met veel replenishment taken. Het komt vaak voor dat er open replenishment opdrachten zijn, wanneer er nieuwe materialen binnen komen vanuit de leverancier. Deze open opdrachten reserveren capaciteit op de pick locatie. Hierdoor gaan inbound pallets vaak naar de bulk locatie, terwijl deze ook direct naar in de pick locatie gestuurd hadden kunnen worden.

Hoe ging jij deze uitdaging aan? Wat was de oplossing die je implementeerde?

Bij het inbound process hebben we een proces geïmplementeerd, die bij de locatie bepaling checkt of er open replenishment opdrachten zijn. Als dit het geval is, dan cancelt het systeem deze aanvulopdrachten. Hierdoor komt er capaciteit vrij op de pick locatie en kunnen de inbound pallets direct in de pick locatie opgeslagen worden.

Wat was het resultaat van jouw oplossing/actie voor de klant?

Door de open replenishment taken te cancelen, kunnen er meer pallets direct in de pick locatie opgeslagen worden. Hierdoor hoeven er minder replenishment taken uitgevoerd te worden en is het aantal magazijnbewegingen gereduceerd. Dit heeft de klant een besparing van opgeleverd van €84.000.