In deze videoserie vragen we onze consultants naar klantoplossingen die ze hebben gerealiseerd waar ze trots op zijn. Competence lead software & integratie Gianni Coenen vertelt in deze video meer over het samenvoegen van verschillende documenten in SAP.

Gianni, wat was de uitdaging van je klant?

De klant had om legacy reden een aantal documenten nog buiten het SAP-systeem. Het ging om de werkinstructies naar de productievloer toe. Hier moesten details op bijgevoegd worden, zoals een werkordernummer, zodat de gebruikers telkens wisten over welk order het ging op hun werkinstructie. Dit was ook een vereiste vanuit de ISO-norm die gevolgd moest worden.

Hoe ging jij deze uitdaging aan?

De documenten moesten hergebruikt worden en waren niet aanpasbaar binnen SAP. Dit gaf ons de uitdaging om deze documenten te gaan stampen. Dit is een overlay die we over de bestaande documenten leggen. Op die manier kunnen we via een coördinatiesysteem gegevens op een bestaande PDF invullen. De klant kan hierdoor de documenten gebruiken in het S/4HANA systeem. We hebben bij deze oplossing gekozen voor een side-by-side extensie in BTP. Dit zorgt voor flexibiliteit en houdt vast aan het ‘keep the core clean’ principe.

Met SAP S/4HANA vooroplopen in jouw branche

Iedere dag is anders in jouw organisatie. Klantwensen veranderen non-stop, bedrijfsprocessen vragen continue afstemming en ingrijpende wereldgebeurtenissen kunnen ieder moment jouw organisatie beïnvloeden. Om die dynamiek de baas te blijven, moet jouw organisatie wendbaar en veerkrachtig zijn.

Meer informatie over SAP S/HANA.

Wat was het resultaat van deze oplossing?

De klant kan nu documenten hergebruiken en ziet nu uit de printer werkinstructies komen die samengevoegd zijn met SAP documenten. Deze documenten bevatten de informatie uit SAP. Op elk document staat nu een stamp met de gevraagde gegevens. Hiermee wordt de traceerbaarheid gewaarborgd en voldoen we ook aan de ISO-normen.

Meer weten over hoe onze oplossingen jouw bedrijf kunnen helpen?

We staan klaar om onze expertise met je te delen en te bespreken hoe we jouw specifieke behoeften kunnen aanpakken en verbeteren. Samen kunnen we kijken hoe onze ervaring en oplossingen jouw bedrijf kunnen helpen.

Kom in contact met Gianni