Wanneer locatie onafhankelijk werken?

Steeds meer mensen willen minder afhankelijk zijn van werken op locatie. Hierdoor is het voor bedrijven interessanter geworden om dit mee te nemen in de arbeidsvoorwaarden. Bij veel kantoorfuncties is dit ook goed mogelijk. Denk hierbij aan administratieve functies, salesfuncties en ook marketingfuncties. Met de juiste tools kunnen jouw medewerkers compleet locatie onafhankelijk werken vanuit zowel het binnen- als buitenland. Mocht een functie gebonden zijn aan een specifieke locatie, dan biedt deze technische oplossing helaas geen soelaas.

Thuis werken en nog meer locaties

Natuurlijk kunnen medewerkers thuis werken. Echter zijn er ook steeds meer locaties te vinden waar gestimuleerd wordt om te werken. Denk bijvoorbeeld Coworking spaces in grote steden. Deze ‘spaces’ zijn plekken waar ondernemers of medewerkers samen én alleen kunnen werken. De voorzieningen zijn er goed. Snel internet, goede koffie en alle faciliteiten die je bedrijf nodig heeft om productief te kunnen zijn. Ook kun je als ondernemer netwerken met anderen.

Instelling en discipline

Het is een mooi klinkend verhaal: zelf bepalen wanneer en waar je werkt. Alleen heeft het wel een bepaalde instelling en discipline nodig, want naast goed ontwikkelde skills en vaardigheden is er ook een goede werkmentaliteit nodig. Het vergt namelijk nog steeds hard werken voor je business, je moet namelijk nog steeds kwaliteit leveren en je afspraken nakomen. Plannen is net zoals doel- en resultaatgerichtheid met locatie onafhankelijk werken heel belangrijk.

Locatie onafhankelijk werken biedt voordelen

Locatie onafhankelijk werken is niet alleen maar op mooie plekken werken en werken wanneer je wilt. Het biedt ook andere mogelijkheden. Bijvoorbeeld voor iemand die het lastig vindt om de gehele dag op kantoor door te brengen en die op afstand wel perfect het werk kan uitvoeren. Ook kan het mogelijkheden bieden aan iemand die moeite heeft met concentratie te behouden. Op een vol kantoor is er constant afleiding en hierdoor kan het lastig zijn om de concentratie te behouden. Er wordt geprint, dan loopt er weer een collega langs om koffie te halen en een half uur later heeft een collega een vraag. Ook hiervoor is locatie onafhankelijk werken de uitkomst.