WAAK, een maatwerkbedrijf in de kunststof, bedrading en metaal, heeft een transformerende IT-reis doorgemaakt. WAAK is industrieel toeleverancier en professioneel dienstverlener in productie, werkend met mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Met een focus op duurzaamheid en het klaarstomen voor de volgende generatie, zijn ze de uitdaging van het vervangen van hun ERP-systeem aangegaan. En dat was niet gemakkelijk, gezien het verouderde systeem dat al meer dan 30 jaar meeging.

De uitdaging

De oude ERP-software van WAAK was 100% maat-software. Deze hebben we eind jaren ’80 opgestart’, aldus Connie Devroe, Business Process & IT Manager WAAK. De drie uitdagingen van het vernieuwen hiervan waren een goede scopebewaking, verandermanagement voor de organisatie en de omvang van het project, ‘waarbij we een grote migratie en integratie naar andere systemen hadden’.

''WAAK heeft voor Ctac gekozen omwille van de ervaring die ze konden voorleggen in de supply chain, vooral productie en planning waren bij ons belangrijk. We voelden vanaf het begin al een hele goede match met de cultuur van WAAK en Ctac.'' Connie Devroe, Business Process & IT Manager WAAK

De oplossing

Ondanks pieken en dalen hebben Ctac en WAAK vastgehouden aan het gezamenlijke doel: digitalisering en verbetering. Om dit te realiseren, koos WAAK voor een ERP-implementatie met Ctac, waarbij ze overstapten naar S/4HANA.

Het resultaat? ‘Een volledige S/4HANA implementatie met een brede logistieke scope, waarmee WAAK klaar is voor de toekomst. En daar zijn we trots op.’ – Lode Feyaerts, SAP Solution Architect Ctac. Nu staat WAAK aan het begin van een nieuw hoofdstuk, waarin het effectief implementeren en uitrollen van het systeem centraal staat.

Ook behoefte aan vernieuwing?